Conessence Finance

Financiële organisatie

U hebt nood aan financiële kennis maar geen budget voor een voltijdse CFO/Financieel Directeur? Wij leveren op maat: van enkele uren per maand tot een paar dagen per week. Onze medewerkers hebben ervaring met doorgedreven diensten zoals kas management, kredietdossiers, kostprijsbepaling, analytische rapportering etc. Zij zetten rapportering op die bij uw boekhouding aansluit: duidelijk en automatisch. Uw boekhouding zal dubbel renderen!

Financiële rapportage

Conessence heeft een pak ervaring met het opzetten van eenvoudige rapportering die in één oogopslag aangeeft of en hoe uw organisatie de gewenste doelen realiseert. Wij zorgen dat u de zwakkere punten van uw bedrijf ontdekt en dat u de stappen naar zowel meer opbrengsten als kostenverbetering van nabij kunt bewaken. Wedden dat wij lekken vinden waardoor u onverwacht veel inkomsten misloopt?

Operationele procesbegeleiding

Conessence blinkt uit in prestatiemeting. Wij helpen u om bedrijfsprocessen beter in te richten. Relevante operationele prestatiecijfers (KPI’s) meten de effectiviteit van uw organisatie maar vooral, zij tonen waar welke ingrepen het best de prestaties en het rendement verbeteren. Zo kunt u met kennis van zaken de effecten van keuzes vooraf doorrekenen en ongewenste bijwerkingen vermijden. Dat heet pas optimaliseren!

Duidelijkheid

Dankzij de analyse van kostprijzen, marges en andere kencijfers brengen wij het ganse kostenplaatje in beeld. Inclusief verborgen lasten die vaak onderschat worden en uw winst onderuit halen. Wij ontdekken inkomstenlekken, bekijken de relatie tussen prijszetting en marge, zoeken verbanden met de kostenstructuur, zowel in productie, logistiek als ICT. Daardoor vinden wij gegarandeerd samen kansen om uw bedrijfsresultaat sterk te verbeteren.

Vergelijkende scenario’s bij investeringen

Waarbij wij op een objectieve en onafhankelijke manier de beslissende cijfers vergaren en analyseren als voorbereiding op een belangrijke beleidskeuze of investeringsplan. Dat haalt de emoties uit de mooie presentaties die leveranciers en gedreven promotoren van een project al dan niet bewust inbouwen, maar die u onnodig geld kunnen kosten. Wij helpen u via investeringsscenario’s verrassingen te vermijden.